Hastanın İyileşmesi için Okunan Dualar - Dua


Hastanın iyileşmesi için Dualar

Değerli Kardeşlerim hangi durumda olursak olalım, en kötüsünde bile Subhanallah, Rabbimin gücünün yetmeyeceği bir şey yoktur. Hasta olduğumuzda veya hasta yakınlarımız için Allah’a sığınıp O'ndan yardım dileyelim. Şifa isteyelim.

Eshab-ı kiramın büyüklerinden Osman bin Huneyf bildiriyor:

İyi olması için dua istiyen bir amaya, abdest alıp, iki rekat namaz kılmasını, sonra “Allahümme inni es'elüke ve eteveccehü ileyke bi-Nebiyyike Muhammedin Nebiyyirrahme, ya Muhammed inni eteveccehü bike ila Rabbi fi haceti-hazihi, li taktıye-li, Allahümme şeffi'hü fiyye” duasını okumasını emretmiştir.

Eshab-ı kiram, bu duayı hep okurdu. Bu duada, dileğin kabul edilmesi için, Muhammed aleyhisselamı vesile edilmektedir.

Bismillahirrahmanirrahim ve la-havle ve la-kuvvete illa billahil’ aliyyil’azim. Duası da bütün hastalıklar için okunur. Dertlerden kurtulmak için ve murada kavuşmak için beşyüz kerre okunur. Evvelinde ve ahirinde yüzer def’a salevat-ı şerife okuyup dua etmelidir.

Hadis-i şerifde buyuruldu ki, “Bir hasta, la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin kırk def'a okursa, şehid olarak vefat eder. Şifa bulursa, bütün günahları afv olur.”

Bir gün iki gözü a’ma bir kimse gelip, “ya Resulallah “sallallahü teala aleyhi ve sellem” Allahü tealaya dua et, gözlerim açılsın,” dedi. Peygamberimiz, “Kusursuz bir abdest al! Sonra Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek,Rabbime yalvarıyorum.Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum.Ya Rabbi! Bu yüce Peygamberi bana şefaatcı eyle! Onun hurmetine duamı kabul et!” duasını okumasını söyledi. Adam, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. Bu duayı Müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksadlarına kavuşmuşlardır.

Rabbim Bütğn Hasta Kardeşlerimize Acil Şifalar Versin İnşallah... Konumuzu Beğendiyseniz Paylaşarak Bize Destek Olabilirsiniz ve Ayrıca Başka Bir Müslüman Kardeşimizin Konudan Faydalanmasını Sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

[facebook][blogger][disqus]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript Devre dışıLütfen Tüm Widget'ı Görmek İçin Javascript'i Etkinleştirin