Kabir Ziyaretinde Okunacak Dualar - Dua


Kabir ziyaretinde okunacak dualar


ruhuna gönderilir. Kabristana gelince, yer müsait ise, kıbleyi arkada bırakıp, meyyitin yüzüne karşı oturup selam verilir. Ayak tarafında, ayakta durmak eftaldir. Kabre el, yüz sürülmez, öpülmez, mum yakılmaz, çaput bağlanmaz. Kabirde, Bekara suresinin başı ve sonu,Yasin-i şerif suresi,Tebareke,Tekasür, ihlas-ı şenif ve Fatiha veya bilinen sureler okunup meyyide hediye edilir.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki, “Bir müminin kabrini ziyaret ederken, Allahümme inni es'elüke-bi-hurmet-i Muhammed aleyhisselam en la tü'azzibe hazelmeyyit derse, o meyyitin azabı kıyamete kadar ref' olur(kaldırılır)”

Kabristana gelen bir kimse, ayakda, Esselamü aleyküm, ya Ehle dar-il kavm-ilmü’minin! İnna İnşaallahü an karibin biküm lahikun der. Sonra, Besmele ile onbir İhlas ve bir Fatiha okur. Sonra, Allahümme rabbel-ecsadilbaliyeh, vel-ızamin nahire-tilleti harecet mineddünya ve hiye bike mü’minetün, edhıl aleyha revhan min indike ve selamen minni, duasını okumalıdır.

Sünnete uygun ziyaret yapmak için abdest alınır. İki rekat namaz kılıp, sevabı meyyitin

Konumuzu Beğendiyseniz Paylaşarak Bize Destek Olabilirsiniz ve Ayrıca Başka Bir Müslüman Kardeşimizin Konudan Faydalanmasını Sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

[facebook][blogger][disqus]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript Devre dışıLütfen Tüm Widget'ı Görmek İçin Javascript'i Etkinleştirin